Psikolog ile Görüşmenin Faydaları
Psikolojik yardım almak, özellikle beyin gelişimi açısından pozitif yönde etkiler sağlar ve beynimizin arkasındaki frontal lobu daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bu durum da yaşamsal deneyimlerimizi farklı bakış açıları, farklı düşünceler olayları yeniden analiz edebilme yeteneğimizi geliştirir.
Hayatımızın bazı zamanlarında, özellikle ruhsal sağlığımızla ilgili bir takım sorunlar yaşadığımızda en doğru çare uzman psikolog yardımı almaktır. Örnek verecek olursak; herhangi bir hastalıkta (grip, kanser vb.) gibi durumlarda bu hastalıkla ilgilenen uzman doktora gidiyorsak, yaşadığımız ruhsal sorunlarda ve problemlerde uzman psikoloğa giderek yardım almamız en sağlıklı süreç olacaktır.
Psikoloğa gitmenin faydalarından bahsedecek olursak;
Bazı insanlar için, psikoloğa gitmek zayıf bir insan olarak gözükse de, ancak psikoloğa giderek terapi almak sizi duygusal olarak daha güçlü bir insan yapabilir ve yapabilmeniz için gerekli seansları sağlar. Çevremize daha iyi uyum sağlamak ve zor durumlara karşı nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilir, hayatınız boyunca zor durumlara karşı nasıl davranacağınızı anlayabilirsiniz.
Psikolog seansları sayesinde; insanlar günlerini daha iyi yaşarlar ve potansiyellerini keşfederler. Psikoloğun kullandığı yaklaşıma bağlı olarak seanslar yürütülür. Psikolog içten, dürüst, şefkatli ve danışanını anlamaya çalışan bir davranış içinde olmalıdır. Seanslar sayesinde kişi çevresindeki kişilere yaşadığı olaylara daha farklı pencerelerden bakmaya başlayabilir. Yaşadığı olayları bambaşka açılardan ele almayı alışkanlık haline getirebilir.
Psikolog ile görüşmeni faydalarını sıralarsak;
1. Daha iyi hissetmenize yardımcı olur:
Terapistinizle size acı veya rahatsızlığa neden olan problemlerle yüzleşerek, duygularınız ve bastırılmış korkularınız hakkında sizi yargılamayan biriyle konuşmak; sizi kendinden emin ve özgür olmanızı sağlar ve seansın bitiminde kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.
2. Size çatışmayı yönetmeniz için araçlar öğretir
Kendi içimizde hemen hemen çatışma içerisinde oluruz. Bu çatışmalar herkesin hayatında normal olan bir şeydir ve çoğu durumda kişisel gelişim veya diğer bireylerle birlikte yaşamak için gereklidirler. Psikoloğunuz terapileriniz de size sorunu gidermek için yeni yollar öğretir. Bu yeni yollar ise çatışmaları farklı şekilde algılamanıza yardımcı olabilir, böylece sizi daha az etkiler. Bu şekilde, yeni günlük koşullara uyum sağlama şekliniz çok daha iyi olacak ve genel olarak kişisel ilişkilerinizde ve hatta profesyonel alanda daha az zorluk yaşayacaksınız.
3. Sınırlayıcı inançları farklı düşünmenize yardımcı olur
Herkesin kendi inancı ve kendi düşünceleri vardır. Bu durum her kişi tarafından farklı şekilde deneyimlenebilir. Kısacası, inançlar çevremizdeki dünyayı basitleştirmemize yardımcı olur ve gerçekliğin yorumlarıdır, doğrulanmış gerçekler değildir. Böylece, psikolog bunları belirlemenize, analiz etmenize, test etmenize ve değiştirmenize yardımcı olabilir.
4.Duygularımızı yönetmeye yardımcı olur:
Terapiler sayesinde duygularımızı etkili ve tatmin edici bir şekilde yönetmemiz kolaylaşır. Aynı şekilde, günlük stresin yanı sıra zorluklarla veya sorunlarla yüzleşmek için neler yapabileceğimizi sadece psikologla yaptığımız görüşmeler sayesinde öğrenebiliriz.
5.Sorunları analiz edip ve çözümler bulabilirsiniz:
Psikologla yapılan terapiler ile karşılaşabileceğimiz günlük zorlukları yönetmek için etkili stratejiler geliştirebiliriz. Psikoloğa giderek sorunları, endişeleri veya zorlukları tanımlamak, analiz etmek ve bir eylem planı hazırlamak psikologla birlikte yaptığımız bir çalışmadır. Yaşadığımız zorluğu seans esnasında canlandırarak farklı nasıl davranabileceğimizi, sorunlarımızı nasıl çözebileceğimizi öğrenebiliriz.